KHIDMAT SUKARELAWAN PELAJAR KOLEJ SRI RAJANG UPMKB MENYUMBANG UNTUK PROGRAM PINK OCTOBER CHARITY RUN 2023 DI HOSPITAL COLUMBIA ASIA | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » KHIDMAT SUKARELAWAN PELAJAR KOLEJ SRI RAJANG UPMKB MENYUMBANG UNTUK PROGRAM PINK OCTOBER CHARITY RUN 2023 DI HOSPITAL COLUMBIA ASIA

Bersempena dengan bulan kesedaran kanser payudara yang disambut pada bulan Oktober setiap tahun, pihak Columbia Asia Hospital Bintulu telah menganjurkan satu program kesedaran mengenai kanser payudara iaitu Pink October Charity Run 2023 dengan kerjasama Pejabat dan Klinik Kesihatan Bahagian Bintulu serta Sarawak Breast Cancer Support Group (SBCSG).

Dirasmikan oleh Dr. Mark Jeevan dan Datin Juriah binti Sulehan selaku Presiden Sarawak Breast Cancer Support Group (SBCSG) diikuti melepaskan para peserta larian pada pukul 6.30 pagi.

Dalam program yang telah diadakan pada 8 Oktober 2023 (Ahad) bertempat di Columbia Asia Hospital, pihak Kolej Sri Rajang, UPMKB telah menghantar seramai 30 orang pelajar sebagai khidmat sukarelawan dalam membantu menjayakan dan memeriahkan lagi program Pink October Charity Run 2023 ini.

Selain bertujuan untuk memupuk kesedaran mengenai tanda awal kanser payudara dalam komuniti, larian amal ini juga bertujuan untuk memberi sokongan kepada organisasi SBCSG dengan menyumbangkan dana melalui keuntungan program yang terkumpul.

"Fight Cancer ! Fight For Life !"

Tarikh Input: 09/10/2023 | Kemaskini: 09/10/2023 | lanz

SXEcIAc~