BUKU MAKANAN BERFUNGSI: SERIBU SATU KEBAIKAN DILANCARKAN | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» ARTIKEL » BUKU MAKANAN BERFUNGSI: SERIBU SATU KEBAIKAN DILANCARKAN

BUKU MAKANAN BERFUNGSI: SERIBU SATU KEBAIKAN DILANCARKAN

Keratan Artikel Dewan Kosmik, Buku Makanan Berfungsi: Seribu Satu Kebaikan Dilancarkan

Bintulu - Mailis Pelancaran dan Bicara Buku - Buku Makanan Berfungsi: Seribu Satu
Kebaikan telah berjaya diadakan di Auditorium Perpustakaan Awam, Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA).

Program Bicara Buku yang membicarakan buku bertajuk Makanan Berfungsi: Seribu Satu Kebaikan menampilkan sebanyak dua orang ahli panel, iaitu Pengarah Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu (UPMKB), Profesor Dr. Shahrul Razid Sarbini dan Timbalan Pengarah, Institut Ekosains Borneo UPMKB, Profesor Dr. Patricia King Jie Hung serta Pensyarah Kanan, Fakulti Kemanusiaan, Pengurusan dan Sains, UPMKB, Dr. Yasmin Yaccob selaku moderator.

Profesor Dr. Shahrul Razid Sarbini dalam perkongsiannya menyatakan bahawa makanan berfungsi ialah sesuatu makanan yang boleh mencegah penyakit dan tidak dikategorikan sebagai ubat-ubatan.

Baca Artikel selanjutnya >>> https://dewankosmik.jendeladbp.my/2023/06/19/7627/

Tarikh Input: 21/06/2023 | Kemaskini: 21/06/2023 | lanz