PROGRAM SAMBUTAN WORLD BLOOD DONOR DAY PERINGKAT BINTULU | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS
» PUTRABAKTI » PROGRAM SAMBUTAN WORLD BLOOD DONOR DAY PERINGKAT BINTULU

PROGRAM SAMBUTAN WORLD BLOOD DONOR DAY PERINGKAT BINTULU

Pada hari ahad (18 JUN 2023) telah berlangsung Program Sambutan WORLD BLOOD DONOR DAY Peringkat Bintulu di Pusat Membeli-belah Boulevard yang dianjurkan oleh Hospital Bintulu.

Program telah dirasmikan YB Tuan Johnny Pang Leong Min, turut sama dihadiri oleh Dr Nur Ain Binti Yaakob Ketua Jabatan Transfusi dan Tabung Darah serta Mr Lai Chee Hua Pengerusi Pesatuan Bulan Sabit Merah Bintulu.

UPMKB telah mendapat jemputan ke Program Sambutan WORLD BLOOD DAY Peringkat Bintulu dan telah menghantar seramai 20 pelajar bagi menyertai program tersebut, program ini juga dapat membantu memupuk amalan mulia dalam kalangan pelajar untuk menghilangkan kesusahan orang lain yang memerlukan darah.

Ribuan terima kasih kepada pelajar yang mengikuti program ini.

Date of Input: 21/06/2023 | lanz

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS