Kajian Gejala Sosial Di Kalangan Remaja Di Perumahan Awam Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS
» Kajian Gejala Sosial di Kalangan Remaja di Perumahan Awam Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

A) Kajian Gejala Sosial di Kalangan Remaja di Perumahan Awam Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Introduction:

Kajian ini merupakan projek konsultasi ahli penyelidik dari Fakulti Ekologi Manusia, UPM dengan pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dalam menyelidik mengenai permasalahan dan gejala sosial dalam kalangan remaja yang merupakan penduduk di perumahan awam di bawah pentadbiran dan bidang kuasa DBKL. Kajian reka bentuk gabungan kuantitatif dan kualitatif ini mengeluarkan hasil dapatan dalam bentuk mengenalpasti corak gejala sosial dan cadangan menanganinya melalui program pemberdayaan komuniti DBKL itu sendiri.

For more further enquiries:

Assoc. Prof. Dr. Mohamad Ibrani Shahrimin Bin Adam Assim
Associate Professor