PENGARAH KAMPUS UPMKB SANTUNI PELAJAR LUAR KAMPUS YANG DITIMPA MUSIBAH RIBUT | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS
» NEWS » PENGARAH KAMPUS UPMKB SANTUNI PELAJAR LUAR KAMPUS YANG DITIMPA MUSIBAH RIBUT

PENGARAH KAMPUS UPMKB SANTUNI PELAJAR LUAR KAMPUS YANG DITIMPA MUSIBAH RIBUT

BINTULU: Baru-baru ini, salah seorang pelajar luar kampus turut terjejas akibat ribut yang melanda Bintulu. Prof. Dr. Shahrul Razid Sarbini, Pengarah Kampus, Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu Sarawak (UPMKB) telah meluangkan masa untuk menyampaikan sumbangan bantuan kepada salah seorang pelajar luar kampus yang terjejas akibat ribut yang melanda kawasan sekitar Bintulu baru-baru ini. Tindakan ini menunjukkan kepekaan dan kepedulian universiti terhadap kesejahteraan pelajarnya, terutamanya dalam ketika sukar seperti ini.
 
Kediaman salah seorang pelajar luar kampus UPMKB telah mengalami kerosakan yang serius akibat ribut yang melanda. Prof. Dr. Shahrul Razid Sarbini, bersama-sama dengan beberapa pegawai daripada Pejabat Pengurusan Pelajar, UPMKB, telah mengunjungi pelajar untuk menyampaikan bantuan dan menyatakan sokongan daripada komuniti kampus.
 
Dalam pertemuan tersebut, turut disampaikan juga bantuan berbentuk wang tunai, bahan makanan serta alat keperluan harian lainnya kepada pelajar.
 
Pelajar yang menerima bantuan terharu dengan sokongan yang diterimanya, berucap terima kasih kepada universiti dan semua pihak yang telah turut serta dalam memberikan bantuan dan sokongan moral kepadanya. Katanya, "Saya amat terharu dengan bantuan yang diberikan oleh universiti dan komuniti kampus. Ini merupakan satu dorongan besar bagi saya untuk terus berusaha dan pulih dari cabaran yang saya hadapi."
 
Sumbangan bantuan kepada pelajar adalah satu contoh nyata semangat kekeluargaan dan keprihatinan pengurusan UPMKB kepada pelajar. Dengan bantuan ini, diharapkan pelajar yang terjejas dapat pulih dengan cepat dan bersemangat untuk meneruskan pengajian di universiti.
 
 

 

Date of Input: 08/02/2024 | Updated: 08/02/2024 | lanz

MEDIA SHARING

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS

Nyabau Road,
97008 Bintulu, Sarawak,
Malaysia

086855201
086855888
SXDEKAG~