Public Park Restoration Project | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS
» Public Park Restoration Project

Public Park Restoration Project

Tarikh    : 23 Februari 2019
Tempat : Taman Tumbina, Bintulu Sarawak

Program ini telah dianjurkan oleh Rotary Club Bintulu dengan kerjasama Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu Sarawak yang melibatkan penanaman pokok fasa kedua untuk projek pemulihan taman awam Bintulu di Taman Tumbina Bintulu. Acara ini turut mendapat kerjasama dari Lembaga Kemajuan Bintulu serta dibiayai oleh Yayasan CIMB. Fasa kedua ini melibatkan penanaman 2000 anak benih di taman awam untuk memulihara fungsi ekologi semulajadi dan memupuk kepentingan memelihara alam sekitar di dalam kehidupan seharian. Seramai 50 orang termasuk 20 orang kakitangan dan pelajar UPMKB telah mengambil bahagian dalam program ini.

Updated:: 17/12/2019 [zulkernain]

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS