Kursus Counselling Fun Talk: Menolong Dari Hati! | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS
» COMMUNITY DEVELOPMENT » PUTRA Counselling @ UPMKB » Kursus Counselling Fun Talk: Menolong Dari Hati!

Kursus Counselling Fun Talk: Menolong Dari Hati!

BINTULU: Baru-baru ini, Seksyen Kaunseling, Kebajikan dan Pembangunan Pelajar telah mengadakan Kursus Counselling Fun Talk: Menolong dari Hati! Khas kepada pelajar-pelajar UPMKB yang terpilih.

Program ini diadakan bertujuan untuk meningkatkan kesedaran dan kefahaman tentang kesihatan mental dalam kalangan pelajar UPMKB. Selain itu, program ini juga diadakan bagi mempromosi perkhidmatan kaunseling dikalangan pelajar melalui intervensi yang dilakukan. Sekaligus mampu meningkatkan kemahiran asas kaunseling kepada pelajar yang terpilih bagi membantu rakan sebaya yang memerlukan.

Antara penceramah yang dijemput adalah Encik Muhammad Abdul Rahim bin Habib, Pegawai Psikologi Kanan, UPMKB dan Saudara Ahmad Syazwan bin Ahmad Basri, pelajar Bacelor Bimbingan dan Kaunseling, UPM.

Updated:: 09/12/2019