PROGRAM FOREST TREE PLANTING & RIPARIAN BUFFER ZON CONSERVATION PROGRAM @ SARAWAK REGION. | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » PROGRAM FOREST TREE PLANTING & RIPARIAN BUFFER ZON CONSERVATION PROGRAM @ SARAWAK REGION.

PROGRAM FOREST TREE PLANTING & RIPARIAN BUFFER ZON CONSERVATION PROGRAM @ SARAWAK REGION.

15 Feb 2020, Sebanyak 1000 anak benih pokok spesies Engkabang Jantong, Kapor, Ensurai dan Belian berjaya di tanam oleh seramai 200 orang peserta yang terdiri daripada pelajar - pelajar UPM Kampus Bintulu dan kakitangan daripada Sime Darby Plantation, Bintulu dalam Program Forest Tree Planting & Riparian Buffer Zon Conservation Program @ Sarawak Region.

Program tersebut merupakan kerjasama Sime Darby Plantation & Yayasan, UPM kampus Bintulu dan Jabatan Hutan Sarawak. Program tersebut telah dirasmikan oleh YBhg Tuan Jack Liam, Timbalan Pengarah Hutan Sarawak, En. Rajikumar V Ramasamy, Regional Chief Executive Officer, Sarawak Region Same Darby Plantation, Dr. Mohammad Maulana bin Magiman, Ketua Strategik, Komunikasi Korporat dan Jaringan UPMKB.

Dalam program tersebut turut diadakan pertukaran surat niat kerjasama Sime Darby Plantation dengan Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu mengenai program konservasi di kawasan Utara Sarawak. Turut hadir sama dlm program tersebut ialah pegawai - pegawai Kanan dari semua agensi yang terlibat.


Tarikh Input: 17/02/2020 | Kemaskini: 12/03/2020 | lanz

PERKONGSIAN MEDIA

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK

Jalan Nyabau,
97008 Bintulu, Sarawak,
Malaysia

086855201
086855888
BVMfXdt:23:29