MAJLIS PERASMIAN GELANGGANG BADMINTON UPMKB | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » MAJLIS PERASMIAN GELANGGANG BADMINTON UPMKB

MAJLIS PERASMIAN GELANGGANG BADMINTON UPMKB

MAJLIS PERASMIAN GELANGGANG BADMINTON UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK

Hasil daripada usaha sama Bahagian Hal Ehwal Pelajar, UPMKB, sebanyak 4 gelanggang badminton berjaya disiapkan di Dewan Sri Kenyalang pada awal bulan Julai 2022.

Kemudahan gelanggang badminton ini telah dirasmikan dengan jayanya oleh YBhg. Prof. Dr. Shahrul Razid Sarbini, Pengarah Kampus, UPMKB pada 19 Julai 2022.

Dengan adanya kemudahan gelanggang badminton ini, dapat memberi peluang kepada pelajar dan staf dalam melakukan aktiviti riadah dan juga mengasah bakat dalam sukan ini dan bersama - sama menyahut Aspirasi 9 iaitu Memperhebat Prakarsa Kesejahteraan Kampus iaitu merujuk kepada membudayakan gaya hidup sihat dan cergas.

Tarikh Input: 21/07/2022 | Kemaskini: 12/10/2022 | lanz

SXDdVAg~