INTERNATIONAL DAY OF UNIVERSITY SPORTS | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » INTERNATIONAL DAY OF UNIVERSITY SPORTS

INTERNATIONAL DAY OF UNIVERSITY SPORTS

Serdang: Seramai 4 orang pelajar daripada Kolej Sri Rajang, UPMKB telah menjadi wakil ke UPM Serdang untuk menyertai International Day of University Sports (IDUS) 2018 yang telah di adakan pada 20 September setiap tahun. Program ini disokong penuh oleh United Nations Education, Science and Culture Organisations (UNESCO) dan tahun ini di sambut di Bukit Ekspo, UPM Serdang yang di sertai 18 buah kolej kediaman.

Pelbagai aktiviti telah di jalankan antaranya adalah senam robik, walkathon, berbasikal dan pertandingan sorak kolej yang bertemakan sukan dan kesihatan.

Program ini menggalakkan mahasiswa untuk bergiat aktif sekurang-kurangnya satu jenis sukan sahaja ketika berada di universiti untuk menjadikan mereka kekal sihat dalam melakukan aktiviti fizikal yang diminati.

Tarikh Input: 24/09/2018 | Kemaskini: 27/09/2018 | lanz

SXEYTAB~