ALUMNI MENTORING PROGRAMME BANTU PELAJAR UNTUK SASAR MATLAMAT DALAM BIDANG AKADEMIK | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » ALUMNI MENTORING PROGRAMME BANTU PELAJAR UNTUK SASAR MATLAMAT DALAM BIDANG AKADEMIK

ALUMNI MENTORING PROGRAMME BANTU PELAJAR UNTUK SASAR MATLAMAT DALAM BIDANG AKADEMIK

BINTULU: Baru-baru ini, Seksyen Kaunseling, Kebajikan dan Pembangunan Pelajar, BHEP, UPMKB dgn kerjasama Pusat Alumni UPM  telah menganjurkan Alumni Mentoring Programme khas kepada pelajar UPMKB.

Program yang menggunakan Modul Bijak Akademik Sahsiah Terbaik (BEST) turut dibantu oleh ahli Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) UPMKB dan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) selaku fasilitator sepanjang program berlangsung.

Program ini dilaksanakan bertujuan untuk membantu pelajar-pelajar meningkatkan prestasi akademik disamping dapat mencungkil kekuatan serta potensi diri pelajar melalui aktiviti-aktiviti yg dijalankan. 

Alumni UPM, Rasid Seli turut membuat perkongsian bersama pelajar dalam sesi Alumni Inspirational Talk: From Zero to Hero. Peserta juga turut diberi pendedahan tentang kaedah untuk membina dan menetapkan matlamat yg ingin dicapai khususnya dalam bidang akademik.

Tarikh Input: 03/01/2018 | Kemaskini: 03/01/2018 | lanz

PERKONGSIAN MEDIA

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK

Jalan Nyabau,
97008 Bintulu, Sarawak,
Malaysia

086855201
086855888
W1VMER1a:17:53