Pendaftaran Ke Program Persediaan Diploma UPMKB | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS
» AMBILAN KEMASUKAN 2021 » DAFTAR SEKARANG! » Pendaftaran ke Program Persediaan Diploma UPMKB

Pendaftaran ke Program Persediaan Diploma UPMKB

• Permohonan kemasukan secara dalam talian ke Universiti Putra Malaysia (UPM) adalah dibuka kepada calon Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk mengikuti pengajian ke Program Persediaan Diploma di UPM Kampus Bintulu Sarawak.
  • Permohonan boleh dibuat menerusi Google Form yang disediakan Klik DISINI atau sila scan QR Code seperti di bawah.

• Sila kenal pasti program pengajian yang bakal anda pilih. Rujuk Senarai Program, Syarat Am dan Syarat Khas Program menerusi laman web https://smp.upm.edu.my/promosi.
  • Dokumen berikut perlu disertakan dan dimasukkan (upload) dalam sistem Google Form mengikut spesifikasi saiz dibenarkan;
    i) Kad Pengenalan pemohon;
    ii) Kad Pengenalan ibu/bapa/penjaga;
    iii) Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan;
    iv) Keputusan peperiksaan SPM Kertas Julai (sekiranya ada).
  • Permohonan akan ditutup pada 30 Jun 2021 (RABU) jam 11.55 malam.

Updated:: 26/03/2021

BVMLIhY