KURSUS PENGURUSAN PENTERNAKAN AYAM | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» KURSUS PENGURUSAN PENTERNAKAN AYAM

KURSUS PENGURUSAN PENTERNAKAN AYAM

Apa yang menarik ?

Daging dan telur ayam sangat digemari kerana hampir semua rakyat Malaysia boleh makan produk hasilan ayam. Selain itu, peningkatan kesedaran masyarakat tentang kepentingan pengambilan makanan berkhasiat menyebabkan permintaan terhadap daging dan telur ayam terus meningkat setiap tahun. Menjadi penternak ayam sebenarnya tidak sukar. Kursus ini akan memberi panduan kepada peserta yang ingin menternak ayam mengenai keperluan umum, penyediaan reban, pengurusan dan penyelenggaraan harian sehingga penuaian. Turut dikongsikan juga ialah ilmu pengetahuan tentang pengurusan kesihatan ayam, penyediaan dan penghasilan makanan untuk ayam serta penyelesaian kepada masalah yang sering dihadapi oleh penternak ayam.

Tarikh :

25 Februari 2023 (Sabtu)

Masa :

8.00 pagi - 5.00 petang

Tempat :

Pusat Pertanian Putra, UPMKB (Teori) & Pusat Penetasan Unggas (Praktikal)

Penceramah :

Dr. Carlina Freddie Simol @ Rachellynna

Yuran Penyertaan :

RM150.00 (Peserta luar)
RM100.00 (Staf dan Pelajar UPM)
(Nota: Termasuk sijil penyertaan, bahan kursus & makan minum)

Justeru, orang ramai diseru supaya tidak melepaskan peluang keemasan ini memandangkan yuran kemasukan kursus adalah amat berpatutan. Yuran tersebut meliputi kos makanan dan minuman, sijil penyertaan dan nota kursus

Link pendaftaran :

Tarikh Tutup :

17 Februari 2023 (Jumaat)

Pertanyaan :

Urusetia :
En. Hazman Bin Mohd. Julaihi
atau
Pn. Noor Irawati Ahmad
H/P: 011-25634022
Tel: 086-855667
Fax: 086-855283

Pegawai Seranta :
Dr. Carlina Freddie Simol @ Rachellynna
H/P: 019-8340886
Pn. Jega Jantai
H/0: 013-8395384

Nota:

1. Penganjuran kursus akan dibatalkan sekiranya tidak mencapai bilangan minimum penyertaan (20 orang) pada *tarikh tutup 17 Februari 2023 (Jumaat)*. Yuran penyertaan yang telah dibayar akan dipulangkan sepenuhnya.
2. Yuran penyertaan tidak akan dipulangkan sekiranya kursus diteruskan tetapi peserta menarik diri selepas tarikh tutup 17 Februari 2023 (Jumaat).
3. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian peserta yang berpunca daripada tempahan tiket penerbangan dan penginapan untuk mengikuti kursus ini.

Anjuran :

Pusat Pertanian Putra (PPP)
Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu Sarawak

Kemaskini:: 08/02/2023 [lanz]