SAVE THE OCEAN. | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » SAVE THE OCEAN.

SAVE THE OCEAN.

Isnin, 2 Sept 2019: Telah berlangsungnya Program Talk Save The Ocean yang disertai oleh seluruh Warga UPMKB. Penceramah yang dijemput adalah Dr. Hadi bin Hamli yang menyampaikan ceramah tentang Ekologi Lautan manakala Dr. Tan Toh Hii pula menyampaikan ceramah berkenaan Marin Biologi. Pertandingan Kuiz Kahoot juga dijalankan bagi memeriahkan lagi Program Talk pada malam tersebut.

Rabu, 4 Sept 2019: Program Coastal Clean Up selangsung dengan Program Talk Save The ocean telah dijalankan seawal jam 8 pagi sehingga 11 pagi bertempat di Pantai Tg. Batu. Program ini disertai oleh 90 orang mahasiswa dan mahasiswi dari pelbagai program diploma UPM Kampus Bintulu.

Kami berharap sedikit sebanyak Program Save The Ocean dapat membuka mata masyarakat baik di dalam kampus mahupun masyarakat di luar sana akan kepentingan lautan kita.

Ayuh bersama-sama kita menjaga kebersihan pantai di Malaysia!

Anjuran: Kelab Sains Perikanan dan Haiwan, UPMKB.

#WeLoveUPM
#WithKnowledgeWeServe