Program Pembangunan Ekonomi Dan Pendidikan Masyarakat Penan | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » Program Pembangunan Ekonomi dan Pendidikan Masyarakat Penan

Program Pembangunan Ekonomi dan Pendidikan Masyarakat Penan

Program Pembangunan Ekonomi dan Pendidikan Masyarakat Penan di Long Spigen, Baram Sarawak

Kehidupan di dalam hutan terlalu senonim dengan masyarakat Penan di Sarawak. Keadaan itu disebabkan hutan dan sungai merupakan sumber utama ekonomi mereka. Bahagian Strategik dan Komunikasi Korporat, UPM Kampus Bintulu Sarawak dengan kerjasama Majlis Daerah Marudi telah mengadakan Program Pembangunan Ekonomi dan Pendidikan Komuniti Penan di Long Spigen, Baram.

Program ini bertujuan untuk membantu meningkatkan ekonomi secara sistematik dan meningkatkan pendidikan anak-anak mereka melalui teknik pembelajaran yang berkesan.

Tarikh Input: 27/03/2018 | Kemaskini: 27/03/2018 | lanz

SXEUKAg~