PROGRAM OUTREACH UPU2U (ZON SARAWAK) BAHAGIAN LAWAS | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » PROGRAM OUTREACH UPU2U (ZON SARAWAK) BAHAGIAN LAWAS

PROGRAM OUTREACH UPU2U (ZON SARAWAK) BAHAGIAN LAWAS

#UPMKBMansang

Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu telah menyertai Program Outreach UPU2U (Zon Sarawak) Bahagian Lawas di Stadium Tertutup Lawas pada 28 Oktober 2022 yang dianjurkan oleh UiTM Samarahan dengan kerjasama Bahagian Kemasukan Pelajar IPTA/Unit Pusat Universiti (BKPA,JPT@UPU).

Pelaksanaan program tersebut adalah untuk mempromosikan serta menyebarluas peluang pendidikan tinggi ke IPTA dan Institut Latihan Kemahiran Awam (ILKA) disamping menjadi platform utama bagi BKPA menyampaikan maklumat kepada pemohon dan masyarakat awam melalui pelaksanaan permohonan kemasukan ke IPTA dan ILKA yang berkaitan melalui UPUonline.

Sebanyak 12 buah IPTA dan ILKS yang mengikuti program tersebut termasuklah Universiti Putra Malayisa Kampus Bintulu yang telah menghantar 2 orang Pegawai Akademik iaitu TS. Dr. Suhaili Bin Mustafa dan Dr. Ahmad Mustafa Bin Mohamad Pazi.

Program tersebut telah dirasmikan oleh YB Dato Henry Sum Agong yang mewakili YB Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hasan. Turut sama hadir Dr. Saimi Bujang yang mewakili Rektor UiTM Cawangan Sarawak.

#JomMasukUPMKB
#GreenCampusUPMKB