PROGRAM KOMUNITI PRIHATIN SANTUNI ALAM | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » PROGRAM KOMUNITI PRIHATIN SANTUNI ALAM

PROGRAM KOMUNITI PRIHATIN SANTUNI ALAM

7 Januari 2023 - Program Komuniti Prihatin Santuni Alam bersama komuniti Kampung Jepak telah diadakan pada 7 Januari 2023 (Sabtu), di Dewan Kampung Warisan, Jepak.

Program ini telah dirasmikan oleh YB Dato Haji Talib Zulpilip, ADUN Jepak. Program anjuran pelajar Bacelor Sains Pembangunan Manusia dan Pengurusan Semester 3 sesi Akademik 2022/2023 dengan kerjasama Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar, Sarawak dilaksanakan bagi memenuhi keperluan projek amali subjek Kerja Sosial dan Perkhidmatan Manusia.

Objektif program ini adalah untuk memberi pendedahan kepada pelajar-pelajar terhadap perkhidmatan kerja sosial melalui penganjuran program dengan membantu komuniti meningkatkan kefungsian dalam melestarikan alam sekitar.

Antara aktiviti yang diadakan ialah Walking with Nature bersama Komuniti dan Forum Nature for Future melibatkan 3 orang panel iaitu En. Khairul Rizuan Azizan (Wartawan TV3), Chm Pn Nuraida (Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar Sarawak) dan PM Dr. Mohd Ibrani Sharimin Adam Assim (UPMKB).

Penghargaan terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang telah memberikan kerjasama sepanjang program ini. Tahniah kepada pelajar-pelajar BSPMP Semester 3.

Tarikh Input: 09/01/2023 | Kemaskini: 09/01/2023 | lanz

SXEURAv~