PLOGGING@BINTULU. | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» BERITA » PLOGGING@BINTULU.

PLOGGING@BINTULU.

Terima kasih UPM Kampus Bintulu Sarawak kerana telah membantu untuk sama - sama menjaga kebersihan bandar Bintulu. Seramai 60 orang pelajar Diploma Perhutanan Semester 4 mereka telah menjalankan aktiviti plogging mengutip sampah dan membersihkan kawasan persekitaran Sg. Plan. Sg. Plan adalah merupakan salah satu daripada kawasan hot spots Di Bintulu yang perlu sangat dibersihkan memandangkan kawasannya yang begitu padat penduduknya di samping dihuni oleh sebilangan penduduknya yang tidak mengutamakan kebersihan persekitaran mereka. Kita mengalu-ngalukan penyertaan lebih ramai lagi penduduk untuk mewujudkan masyarakat yang self-regulating Di Bintulu supaya menjaga kebersihan bandar menjadi tanggungjawab semua.

Syabas UPMKB!!!!

Tarikh Input: 22/01/2019 | Kemaskini: 22/01/2019 | lanz