Pensyarah Kanan, Jabatan Sains Asasi Dan Kejuruteraan, UPMKB, Dr. Tengku Sharifah Marliza Tengku Azmi | UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU SARAWAK
» ARTIKEL » Pensyarah Kanan, Jabatan Sains Asasi dan Kejuruteraan, UPMKB, Dr. Tengku Sharifah Marliza Tengku Azmi

Pensyarah Kanan, Jabatan Sains Asasi dan Kejuruteraan, UPMKB, Dr. Tengku Sharifah Marliza Tengku Azmi telah menjalani sangkutan penyelidikan pada 1 hingga 14 December 2017 di Advanced Nanomaterials Laboratory (ANL), Center for Hybrid Interfacial Chemical Structure, EWHA Womans University, Seoul, Korea bersama Ketua Penyelidik, Prof. Dr. Hwang Seong Ju.

Sangkutan penyelidikan ini merupakan salah satu jaringan penyelidikan berkaitan bahan nano termaju di antara UPM dengan EWHA Womans University. Sepanjang 14 hari di ANL, Dr. Tengku telah berpeluang mengendalikan beberapa instrumen berteknologi tinggi dalam menganalisa sampel. Hasil daripada sangkutan penyelidikan ini juga, Prof. Dr. Hwang telah bersetuju untuk menerima lagi sangkutan staf/pelajar siswazah pada masa akan datang bagi berkongsi ilmu dan kepakaran dalam bidang bahan nano termaju.

Keterangan lanjut bagi Center for Hybrid Interfacial Chemical Structure.

Tahniah diucapkan kepada Dr. Tengku. Semoga terus sukses!

Tarikh Input: 29/01/2019 | Kemaskini: 29/01/2019 | lanz

SXETFAt~